Více informací

Kvartet pocházející z Londýna funguje od roku 2007 a tvoří jej Marcus Mumford (zpěv, kytara, bubny, mandolína), Ben Lovett (zpěv, klávesy, akordeon, bubny), Winston Marshall (zpěv, banjo, dobro) a Ted Dwane (zpěv, basa, bubny, kytara).  V témže roce natočili své první EP s názvem „Love Your Ground“ a začali vydatně koncertovat po Velké Británii.
Po dvou letech vydali své první velké album s názvem „Sigh No More“, které již krátce po vydání získalo obrovskou popularitu a hudebníkům přineslo úspěchy i na druhé straně oceánu.
Jejich sláva rostla, z klubů se Mumford & Sons přesunuli do větších sálů a nominace na nejrůznější hudební ceny na sebe nenechaly dlouho čekat. Kapela mimo jiné v roce 2010 získala australskou hudební cenu ARIA pro nejpopulárnějšího zahraničního umělce a v roce 2011 také cenu BRIT Awards za nejlepší britské album. Singly "Little Lion Man" nebo "The Cave" přispěly k několikanásobné platině, a to jak v rodné Anglii, tak i v USA.

Svoje úspěšné tažení potvrdili i následně albem Babel, které se navíc může pyšnit nejen opětovně miliony prodaných kusů, ale i prestižní oceněním Brit Award a následně i Grammy…Nahrávání probíhalo v americkém Nashvillu a dle slov kapely jim tvůrčí atmosféra tohoto města se skládáním nových skladeb velmi pomohla. Producentem se stal stejně jako v případě debutové nahrávky Markus Dravs. Deska zachycuje Mumford & Sons ve skvělé formě. Některé skladby byly nahrány živě a album obsahuje písničky pro tuto formaci typické – jak romantické balady, tak i rychlejší skladby.

V únoru minulého roku se kapela vrátila do londýnských Eastcote Studios, kde kdysi natáčela i svoji debutovou desku Sigh No More. Začalo tak osmiměsíční psaní a natáčení demonahrávek, kterého se účastnil i uznávaný producent James Ford, který stojí za úspěšnými alby Arctic Monkeys, Florence & The Machine nebo The Klaxons. A právě Ford stojí i za hodně velkou změnou zvuku kapely. Na nové desce tedy nečekejte brnkání na banjo, ale nástup syntetizátorů a elektrických kytar…

Členové Mumford & Sons již během posledního turné zjistili, že většina nově napsaných písní, které si zkoušeli hrát na zvukovkách, postrádá mnoho akustických nástrojů, které kdysi hojně využívali. “Nebylo to tak, že bychom si při psaní nových songů akustické nástroje zakázali. Prostě to tak nějak samo vyplynulo. Navíc jsme se opět zamilovali do bicích,“ dodávají sami členové.

Jejich slova potvrzuje již pilotní singl Believe, který byl představen v březnu a byl přijat s velkým nadšením. Mumford & Sons, kteří jsou nyní hudebně srovnáváni například s ranou tvorbou jejich kolegů z Coldplay, na nové album Wilder Mind zařadili celkem dvanáct písní a lze očekávat, že změnou zvuku řady svých obdivovatelů ještě rozšíří…

Více akcí Live Nation